ANBI diaconie

Algemene gegevens van de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Maasbracht

Naam ANBIDiaconie van de Protestantse Gemeente te Maasbracht
RSIN/Fiscaal nummer
KVK Nummer
 8241.35.295
76.41.31.44
Website adreswww.pknmaasbracht.nl
E-mailinfo@pknmaasbracht.nl
PostadresSintelstraat 23
Postcode6051 BL
PlaatsMaasbracht

College van Diakenen
Het College van Diakenen geeft vorm aan de diaconale taak die wij als Protestantse Gemeente hebben. Onder dit college valt ook het missionaire werk in het buitenland (Zending).

Het College van Diakenen wordt gevormd door gekozen diakenen en is verantwoordelijk voor het beheer van de financiële middelen en eigendommen van de Diaconie. De kerkenraad is eind verantwoordelijk.

Beloningsbeleid
Het College van Diakenen heeft geen betaalde medewerkers in dienst, de diakenen en diaconale vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Indien gewenst ontvangen deze leden wel vakliteratuur, een opleiding en worden werkelijk gemaakte onkosten vergoed.

Doelstelling en activiteiten
De doelstelling en het beleid van het College van Diakenen zijn onderdeel van de doelstelling en het beleid van de Protestantse Gemeente te Maasbracht, waarbij de nadruk ligt op:

  • betrokken zijn bij zwakkeren in samenleving en wereld
  • oog willen hebben voor de ontwikkelingen in de wereld

Diaconale steun wordt gegeven aan oud en jong, ongeacht afkomst of geloofsovertuiging. Als kerkgemeenschap voelen we ons verbonden met de samenleving, zowel dichtbij in onze eigen woonplaats, in eigen land als wereldwijd. Kernwoorden daarbij zijn:

  • Signaleren van misstanden, armoede, mensen in de knel
  • Melden aan verantwoordelijken/overheid en onze gemeenteleden (fondswerving)
  • Helpen met woord en daad

Als plaatselijke gemeente zijn wij een onderdeel van een landelijke kerk met vele Diaconieën. Door samenwerking via ons landelijk orgaan Kerk in Actie (zie www.Kerk in Actie.nl) en daarmee inzet van professionele krachten is het “Signaleren, Melden, Helpen” effectiever.

Lokaal kunnen wij menskracht en financiën inzetten om rechtstreeks mensen te ondersteunen die hulp nodig hebben. Tevens ondersteunen wij financieel (woord èn daad) organisaties die zich inzetten voor de medemens die hulp nodig heeft. De steun aan een aantal binnenlandse projecten en aan de meeste buitenlandse projecten verloopt via Kerk in Actie, dat (ook in het buitenland) een goede controle kan houden op een juiste besteding en voor continuïteit kan zorgen.

Onze hoofdactiviteiten zijn “Signaleren, Melden, Helpen”. Het helpen resulteert vaak in activiteiten (zoals inzamelingen voor projecten) die worden aangekondigd via ons kerkblad Contact, tijdens de kerkdiensten en soms ook via de website. Ieder jaar maakt het College van Diakenen een jaarverslag met daarin de activiteiten van de diaconie, deze is te vinden via Anbi –> Jaarrekening.

Het College heeft als streven om ontvangen giften ook t.l.v. dat boekjaar uit te geven. Voor zover mogelijk gebeurt dit conform de bedragen en aan de doelen aangegeven in de begroting.

Toelichting bij de inkomsten:
Het college ontvangt inkomsten via rente en dividend (81), een jaarlijkse financiële actie onder onze leden, donaties en collecten tijdens de kerkdiensten (83), collectes tijdens de kerkdiensten voor een van te voren bekend gemaakt doel (84).

Toelichting bij de uitgaven:
Ondersteuning Diaconaal en Missionair werk.

Diaconie
Jaarrekening 2023 en begroting 2024

ANBI rapport


ANBI rapport