periode vanaf ± 1985 tot ± 1996

Vanaf 1981 hebben er onder leiding van ds. Wolfis van Roermond besprekingen plaatsgevonden om te komen tot een Streekgemeente Midden-Limburg. Dat heeft per 1 januari 1985 zijn beslag gekregen, waarbij gelijktijdig de twee wijkgemeenten van de Gereformeerde Kerk te Roermond werden geïnstitutioneerd tot twee zelfstandige kerken en plaatselijk gingen de twee denominaties een samenwerking aan onder de naam Reformatorische Kerkgemeenschap te Maasbracht, respectievelijk Roermond en Weert. De predikanten waren vanaf dat moment verbonden aan de Reformatorische Streekgemeente Midden-Limburg met hun respectievelijke standplaatsen.

In 1986 werd het predikantenechtpaar Ds. Van de Sar en Ds. Van Andel beroepen. Ds. Van de Sar had als standplaats Roermond en Ds. Van Andel had als standplaats Maasbracht. Zij bleven in Maasbracht totdat zij in 1991 beroepen werden naar Groede.

Na een vacante periode werd het echtpaar Bochanen- de Zwart, ook beiden predikant, beroepen. Waarbij Ds. Bochanen werkzaam was in Roermond en Ds. De Zwart in Maasbracht. Doordat Ds. Bochanen in 1997 beroepen werd te Dieren, raakte de Gemeente te Maasbracht Ds. De Zwart kwijt. Binnen de Streekgemeente waren door allerlei oorzaken tussen de drie Gemeenten spanningen ontstaan hetgeen in 1997 geleid heeft tot het per 1 januari 1998 opheffen van de Reformatorische Streekgemeente Midden-Limburg.